2012. december 23., vasárnap

Bounty-golyó és csokis banános falatok

Tegnap felhasználtam az egyik felkezdett kókuszreszelékes csomagot, valamint a tejpor egy részét és a maradék vajat. Valami isteni golyók lettek Csak a puffin nevű gasztroblog receptje alapján. Nekem is csokizhatnékom volt :)

Bounty-golyó
kb. 45-50 db golyóhoz

1 dl víz
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg vaj
17 dkg kókuszreszelék
14 dkg sovány tejpor

A vízből és a kétfajta cukorból szirupot főzünk, majd ha kész, hozzáadjuk a vajat, és megvárjuk, amíg kihűl.
Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejport, jól összekeverjük.
Megvárjuk, amíg teljesen kihűl a massza, betesszük a hűtőbe. Ott is maradhat egy éjszakát, ha nincs időnk megformálni és becsokizni a golyókat. Fagyasztóba is berakhatjuk, hogy jobban megkeményedjen, formázhatóvá váljon.
Gyorsan golyóvá formáljuk őket  mert a meleg és a kezünk hatására puhává válik, és így nehezebb bevonni a csokival. Tálcára rakjuk a golyókat, és míg felolvad a csoki, addig visszatesszük a hűtőbe.

Megadom a használati utasítást Puffin módszere alapján:
A tortabevonót/étcsokit egy kicsi lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Helyet csinálunk a pulton: bal kéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobb kéznél másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük.







Készült még mellé:

Csokis banános falatok

1 csomag kerek alakú babapiskóta
3 db felkarikázott banán
1 db tortabevonó vagy csokitallérok
2 ek étolaj
rengeteg fogpiszkáló

Mindegyik fogpiszkálóra felszúrunk egy babapiskótát, ráhelyezünk egy banánkarikát, majd egy babapiskóta következik  Közben gőz felett felolvasztunk egy tortabevonót/csokitallérokat, amelyet 2 ek étolajjal elkeverünk  Ebbe a masszába belemártjuk a fogpiszkálóra feltűzdelt banános babapiskótát. Tálalásig a hűtőben dermesztjük őket.

TIPP: Ha nincs otthon csoki, akkor vaníliapudingba is mártogathatjuk, amelyet megfőzünk kb. fél liter tejben. 



Mindketto nagyon finom és eteti magát. Néhány perc alatt összedobhatjuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése